gespreksvorm 2 – discussie

Discussie | ieders creatie van identiteit ontstaat enkel via strijd


Discussie over de smaak van Zanzibar?
Zanzibar is een eiland voor de oostkust van Tanzania in de Indische Oceaan, en is door haar ligging tussen zeeroutes een smeltkroes van Afrikaanse, Arabische en ook Indiase culturen. Naast de zichtbaarheid in religie en architectuur komt dat vooral tot uiting in de Zanzibar-keuken. Deze beschikt met de rijkdom aan specerijen en kruiden over een ware wereldkeuken. En die is zeer inspirerend voor de beginnende wereldkok, schrijft Karin Schreuder in haar mooie kookboekje met de verhalen en recepten uit Oost-Afrika:

De Smaak van Zanzibar, verhalen en recepten uit Oost-Afrika. Inclusief kruidenpakket.
Zanzibar01
In het bijgeleverde specerijenpakket met 12 niet alledaagse kruiden en specerijen – de geuren en kleuren van Zanzibar – en 25 smakelijke recepten uit het boek, die simpel te bereiden zijn, kan de Smaak van Zanzibar door schillen, snijden, mengen, pureren, marineren, pletten, bakken, stoven, garen en koken op zijn of haar bord vorm krijgen.

Over smaak valt niet te twisten?

Over die smaak valt niet te twisten, zo zegt ons spreekwoord. Maar dat kan weer wel indien je binnen de DiscussieKeuken je samen buigt over de juiste verhouding van de ingrediënten en de bereidingstijd. Wat is jouw rol in zo’n groep? Neem je de leiding of volg je? Laat je jouw mening horen? En hoe draag jij bij aan een gezamenlijk besluit?zanzibar (dichtbijenverweg)

Wat is jouw rol in de keuken? Wacht je af? Of toon je moed vooraf de toon te zetten?
Verberg jij bij de voorbereiding en weet je achteraf als geen ander hoe het wel moest?
De smaak van Zanzibar biedt je de uitdaging je ‘keukenrol’ te zien en daarvan te leren!

Blijf je hangen in de schaduw van de conversatie met de consensus vol geheimen en blinde vlekken die het licht niet zien en klaag je later elders als je weer de deur uit bent? Toon je karakter en identiteit en leer van de feedback op jouw doen en vooral het laten! De Discussie Keuken: neem je risico met een standpunt, neem de kans op feedback!

La Germania 600x600

De Smaak van Zanzibar | Discussie Keuken met La Germania 6 pits oven | 6 pers. Begeleiding met Tips & Feedback | Anton van Es | Bel voor informatie of afspraak